gotova

Представница Србије учествовала на седници Националног конвента о ЕУ

Представница Србије у радној групи Политика школа, Десанка Радуновић, учествовала је на оснивачкој седници Радне групе 18 Националног конвента о Европској унији (НКЕУ), која је одржана 6. фебруара 2015. године у просторијама Народне Скупштине.

Радна група 18 НКЕУ се бави Преговарачким поглављима 25 и 26 односно областима науке и истраживања, образовања и културе. Циљ седнице је било оснивање Радне групе 18 НКЕУ, представљање стања у поменутим областима, као и Отвореног метода координације.

Десанка Радуновић је представила Отворени метод координације, механизам који је веома важан за успостављање сарадње међу државама чланицама ЕУ у области образовања и обуке. Она је изложила своје искуство као представника Србије у радној групи Политика школа и тиме приближила учесницима шта се дешава када држава већ приступи ЕУ.

“Треба максимално да искористимо ово што се ми као представиници Србије у оквиру Отвореног метода координације договарамо и усаглашавамо и да покушамо да држимо корак са државама чланицама ЕУ када је образовање у питању” рекла је Десанка Радуновић том приликом.

Седници су присуствовали и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Зорана Лужанин и Викотор Недовић, као и Тања Мишчевић, шефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији.

Оставите одговор